Untitled Document

Aktuális

A Magyar Turizmus Zrt. az OORI és a MEOSZ közös részvétele az Utazás Kiállításon

Az idei Utazás kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. központi standján kapott helyet az „Akadálymentes turizmus OORI-MEOSZ” elnevezésű pult.

bővebben

Magyar Érdemrend Lovagkereszt

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magas színvonalú munkájáért,  Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesítette kollégánkat Dr. HARMATTA JÁNOST...

bővebben

2015. március 2.

Logopédia Európai Napja

A magyar logopédusok szakmai szövetsége egyesület és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet 2015. március 2-án, tartotta a Logopédia Európai Napja magyarországi eseménysorozatának sajtótájékoztatóját.

bővebben

Új kiállítás az OORI Galériában

A Budapesti Műszaki Egyetem Ergonómia és Pszichológia Tanszékének (BME EPT) gondozásában futó „Tervezés speciális felhasználók számára” c. kurzusának hallgatói munkáiból nyílt kiállítás az OORI Galériában. 

bővebben

2015. január 25.

Magyar Pszichiátriai Társaság Oláh Gusztáv életműdíj 2015.

A Magyar Pszichiátriai Társaság legmagasabb kitüntetése az Oláh Gusztávról elnevezett életmű díj.
Minden évben az(ok) kaphatják, akik a pszichiátria terén kiemelkedő munkásságot mutatnak...


bővebben

BESZÉDTÉMA
MUNKAFÜZET AFÁZIÁS SZEMÉLYEK SZÁMÁRA

ZAKARIÁS LILLA, ŐRLEY ZITA

A munkafüzet speciális beszédgyakorlatokat tartalmaz a leggyakrabban stroke következtében kialakuló nyelvi zavar, az afázia kezelésére.

bővebben

2015. január 22.

Egészségügyi Világszervezet (WHO) látogatása

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) képviselői 2015 január 22.-én látogatást tettek intézetünkben. A látogatás célja a gyógyászati segédeszköz szabályozás nemzetközi és hazai szabályozása...

bővebben

2015. január 03.

Intézetünk a Lánchíd Rádióban

A Lánchíd Rádióban elhangzott összeállítás Intézetünkről, mely Boldizsár - Rehabilitációs Intézet címmel január 03-án volt hallható

bővebben

Hajdu Ádám természetfotóinak kiállítása

Az OORI Galéria legújabb kiállítása egy kis tavaszt csempészett intézetünkbe a hideg téli napokra. A „fotóművész” Hajdu Ádám a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán, biológus szakon szerzett diplomát.

bővebben

dr. Mészáros Éva PhD

Intézetünk logopédus munkacsoportjának tevékenységét elismerve, dr. Mészáros Éva PhD munkatársunkat az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága (Standing Liaison Committee of E.U.) küldöttjének választották.
Gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

bővebben

2014. december 10.

Intézeti Nyugdíjas Találkozó

2014. decemberében féléves előkészítő munka után egy már lassan 10 éves hiányt pótoltunk intézetünk nyugdíjas dolgozói számára.

bővebben

2014. december 3.

Mikulás ünnepség

2014. december 3-án rendeztük meg - immáron kilencedik alkalommal - az intézeti Mikulás Ünnepséget az intézetben fekvő valamint volt betegeink részére.

bővebben

Nyugdíjba vonult gyógyszerész kollégánk kitüntetése

2014. november 23-án a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) 25 éves megalakulásának évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésen Tantus Amor Operis Pharmaciae kitüntetésben részesült dr. Harsányi József György, az Intézeti Gyógyszertár nyugalmazott szakgyógyszerésze.

bővebben

2014. október 2.

EuroSkills

Ápolás és gondozás kategóriában bronz érmes lett Intézetünk dolgozója Fehér Zsuzsanna a szakmák Európa-bajnokságán, a Lille-ben rendezett EuroSkills versenyen. Az október 2. és 5. között rendezett EuroSkillsen 90 000 látogató fordult meg, és összesen 41 szakmában 25 európai ország 450 fiatalja mérte össze tudását. A 22 tagú magyar csapat 16 szakmában versenyzett.

Ezúton is gratulálunk!


bővebben a hirado.hu-n

bővebben az mno.hu-n

2014. december

Karácsonyvárás……

Már évtizedes hagyománya van a karácsonyvárásnak az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Ergoterápiás Osztályán. Minden évben november közepétől lázas adventi készülődéssel indul a csütörtöki Kreatív Klub…

bővebben

2014. november 7-9.

Nemzetközi ülőröplabda bajnokság

2014. november 7- 9. között került megrendezésre Intézetünkben a 1. European Sub-Zonal Championships elnevezésű  nemzetközi ülőröplabda bajnokság.

bővebben

2014. október 31.

Intézetünk egészségügyi szakmai díjazottja a születésnapon

2014. október 31-én Batthyany-Strattmann László születésének 144. évfordulója alkalmából szakmai elismeréseket adott át Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

bővebben

2014. október 8.

GYEREKEK ÉRZÉKENYÍTÉSE PROGRAM

2014. október 8-án általános iskolásokat láttunk vendégül Intézetünkben. A programnak több célja volt. Szerettük volna megismertetni a gyerekekkel a rehabilitációs ellátás szintereit...

bővebben

2014. december 6

Tündérhegy 30 éve

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet
Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztálya
szeretettel meghívja Öntbővebben

2014. szeptember 25.

OORI-MEREK együttműködés

Szeptember 25-én csütörtökön 14 órakor rendkívüli tudományos ülést tartottunk, melynek témái az OORI és a MEREK együttműködése és az abban érintett projektek.bővebben

2014. szeptember 24.

ERDŐ MÉLYÉN…

Az OORI Galériában 2014. szeptember 24-én nyílt meg az Erdő Mélyén… című művészetterápiás kiállítás, melyet a Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás- rehabilitációs Osztály – TÜNDÉRHEGY pácienseinek képeiből rendeztek.bővebben

Külföldi hallgatók gyakorlata Intézetünk Ergoterápia részlegén

Brazil ergoterapeuta hallgatók szakmai tapasztalatszerzés céljából az év első felében 12 hetet töltöttek az OORI Ergoterápia részlegén.bővebben

Információ képekben

Stroke és rehabilitáció, valamint Afázia és rehabilitáció címmel készítette Őrley Zita azt a két információs plakátot, melyek rövid, közérthető és szemléletes tájékoztatást nyújtanak a pácienseknek és hozzátartozóiknak e két fontos témában.bővebben

Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága XXXIII. Vándorgyűlése-
Vas Imre Emlékérem Kitüntetettje

Az előd Magyar Rehabilitációs Társaság 1981-ben határozta el emlékérem alapítását. Az elismerést a XX. század első felében kiemelkedő, az orvosi területen messze túlmutató rehabilitációs...

bővebben

Brazil diplomás ápoló hallgatók gyakorlata a Vegyesprofilú Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon

2014. július 21-től augusztus 1-jéig tartott az a két hetes szakmai gyakorlat, melyet a Vegyesprofilú Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon töltöttek a Brazíliából érkezett diplomás ápolónak készülő hallgatók.

bővebben

2014. július 1.

Semmelweis Nap

Dr. Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere Semmelweis Nap alkalmából, a gyógyítás terén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű munkája elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesítette kollégáinkat.


bővebben

2014. június 11.

"Mini" Akadálymentes utazás

A 2014. 06. 11-én az OORI által megrendezett „Mini” Akadálymentes utazás c. kiállítás üzenete a turizmus akadálymentességének fontosságára való felhívás volt.


bővebben


2012. szeptember 1.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA AZ ORSZÁGOS ORVOSI REHABILITÁCIÓS INTÉZET DOLGOZÓI KÖRÉBEN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL...

tovább

<

>