Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén

A Gadányi terem avatása a Mozgásszervi Nappali kórházban.

 

A közelmúltban felújított N épület társalgó termét április 4-én a művészet szépségével és fényével töltötték meg a XII. kerület művészei az itt rehabilitált betegek és dolgozók nagy örömére.

 

Kiállító művészek:

Maczkó Erzsébet – fotóművész

Rainer Péter – építész-belsőépítész

Szamos Iván – festők is, mint, grafikusművész

Szél Ágnes – építész, fotóművész

Tahin Gyula – fotóművész

Tóth József Füles – fotóművész

 

A kiállítás megnyitója egyben a terem névadó ünnepsége is volt. A névadó, Gadányi Jenő (1896-1960) a XX. századi magyar festészet egyik meghatározó művésze volt.

Dr. Cserháti Péter PhD főigazgató megnyitó beszédében felhívta a figyelmet a hasonlóságra az élete során mellőzést elszenvedett művész csendes és kitartó munkája illetve a rehabilitáció során végzett, gyakran csak lassan eredményt hozó munka között.

Gadányi Jenő unokája, Rainer Péter örömét fejezte ki, hogy a posztumusz  1991-ben rehabilitált művész nevét viselő teremben a jövőben megrendezendő  időszakos kiállítások lehetőséget adnak Gadányi Jenő és a Hegyvidék művészeinek vizuális alkotásain keresztül a gyógyítás, az intézetben folyó rehabilitáció segítésére.

Prof. emerita Dr. Prokopp Mária művészettörténész lélekemelő beszédében kiemelte a kiállítás képein keresztül mindannyiunk felé áradó Isteni Fény felismerésének és tovább sugárzásának a fontosságát. Gadányi "Anya gyermekével" című műve kapcsán az egészségügyi dolgozók munkáját az anyákéhoz hasonlította, mert ők is, mint gyermeket szeretik, óvják és gyógyítják a betegeket.

 

Szeretettel várjuk a kiállítás megtekintésére Intézetünk betegeit és dolgozóit!

 

Dr. Szögi Beáta

 <

>