Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Ortopéd-traumatológiai Rehabilitációs Osztály és Kiemelt Részleg

Helye: Főépület, B szárny, 1. emelet
Ágyszám: 40
Osztályvezető főorvos: Dr. Korpos Sándor
E-mail: s.korpos@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló: Kohon Marianna
E-mail: m.kohon@rehabint.hu

Telefon:

 

Orvosok:

 

Terapeuták:

Dietetikus:


Nővérek:


Osztályos adminisztrátor:

 

Betegellátási feladatok és szolgáltatások
Az Osztály országos hatáskörrel súlyos, többszörösen sérült, valamint baleseti amputált betegeket lát el, kisebb számban nagyízületi protézisműtéten átesett betegek rehabilitációját végzi. A maradék kapacitást többnyire időskorú csípőtáji törött betegek töltik ki. Szükség esetén lehetőség van olyan műtéti beavatkozás elvégzésére, amely hatékonyan hozzájárul a beteg sikeres rehabilitációjához.

Az osztályos ellátás mellett a betegeknek lehetőségük nyílik egyéni és csoportos tornára, bizonyos ergoterápiás kezelésekre, fizioterápiára, hidroterápiára és klinikai sportterápiára is, valamint szükség szerint igénybe veszik az Ortopéd Műszerész Műhely szolgáltatásait.

A rehabilitációs csoport tagjai közül klinikai pszichológus, munkapszichológus, valamint szociális munkás is foglalkozik betegeinkkel.

A betegfelvétel feltétele a sérült szellemi és fizikai alkalmassága a rendszeres fizikai terhelésre.
A rehabilitáció befejezésének feltétele: a beteg az előre megfogalmazott célokat elérte (lehetőség szerint a személyes önellátó képességet), illetve abban az esetben, ha a beteg bármilyen okból eredően alkalmatlanná válik a további foglalkozásokra (szellemi vagy fizikai hanyatlás, heveny betegség kialakulása, áthelyezés másik osztályra/intézménybe, stb.).

Betegfelvétel
Egyrészt személyes konzílium - vidéki beteg esetén szakorvossal történő telefonos konzultáció -, másrészt ambuláns vizsgálatot követően előjegyzés alapján történik.

Ambuláns rendelés
Az ambuláns vizsgálat az osztályon történik.

ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES!


A rendelés ideje:

<

>