Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén

A Művészetterápiás Bálint csoport bemutatkozása az OORI Galériában

 

Az OORI Galéria 2017. évi első kiállítását Dr. Fehér Pálma Virág pszichológus hozta el. A tárlat egy művészetterápiás Bálint csoport, orvosok és pszichológus hallgatók alkotásait mutatja be.

A testi-művészetterápiás Bálint-csoport a Bálint-csoporttal azonos módon, koncepciójában a pszichoszomatikus gondolkodásmód elmélyítését képviseli. Fő témája az orvos-beteg kapcsolat alakulása, célja a kapcsolati dinamika mélyebb megértése.

Sajátossága, hogy hangsúlyt helyez a kapcsolati atmoszféra megteremtésére, amire a Bálint módszer nonverbális fázisa kiváltképpen alkalmas. Ebben a fázisban egyaránt támaszkodunk a test által közvetített metakommunikatív jelzésekre, csakúgy mint a művészetterápiás eszközök által kifejezhető érzésekre és gondolatokra, valamint cselekvési intenciókra. Az atmoszféra szempontjából olyan jelentős pillanatokra figyelünk, amelyekben a referáló vagy a referált személyének egyes személyiségrészei vagy a kapcsolati dinamika bizonyos összetevői kerülhetnek más megvilágításba. Az alkotás szempontjából fontos megemlíteni, hogy a csoport jól struktúrált munkafázisai elegendő időt és teret kínálnak új észleletek, testérzékletek felfedezésére és kifejezésére. 

Fehér Pálma Virág

 

www.feherpalmavirag.hu

 <

>