Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Sportokkal ismerkedhetnek a mozgássérült emberek

- újra MERI sportnap-

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) immár hetedik alkalommal rendezte meg a MERI sportnapot azzal a céllal, hogy a mozgássérült, fogyatékos emberek megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek. A program idei védnöke Illés Fanni paralimpikon úszó, kerekesszékes szépségkirálynő volt.

A  2105. április 25.-én szombaton megrendezett programon – amelynek idén is az OORI adott helyet – közel húsz sportággal ismerkedhettek meg az érdeklődők, akik ezen a napon is több mint 300-an voltak.

A sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes paralimpikon vívó mellett ott volt Mohamed Aida világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívó, Szász Emese világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó, Rédli András világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, Krajnyák Zsuzsanna négyszeres ezüstérmes paralimpikon, világbajnok tőröző és Szekeres Pál bronzérmes olimpikon, többszörös paralimpiai bajnok tőr- és kardvívó. A résztvevők találkozhattak Szávai Csaba erőemelővel, Szabó Ozor János szkander- és erőemelő világbajnokkal és Farkas László kerekesszékes teniszező paralimpikonnal valamint Dávid Krisztina világbajnoki ezüstérmes sportlövővel is.

A program célja – amellett, hogy a mozgáskorlátozott fiatalokban felkeltse az igényt a mozgásra és a testedzésre – az is, hogy utánpótlást toborozzon a hazai paralimpiai csapatnak.

A sportnapon évről-évre több százan vesznek részt, az aktív sportolók és az érdeklődők mellett olyan önkéntes segítők is jönnek, akik mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakemberek vagy annak tanulnak. Hazánkban közel 250 ezer mozgáskorlátozott ember él, közülük mintegy négyszáz fő rendelkezik versenyigazolvánnyal.

<

>