Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Insert title here

Mikulás ünnepség

2014. december 3-án rendeztük meg - immáron kilencedik alkalommal - az intézeti Mikulás Ünnepséget az intézetben fekvő  valamint volt betegeink részére. Minden alkalommal más-más művészek, színészek lépnek fel, de mindig szerepelnek fogyatékkal élő előadók, előadó-csoportok, valamint ma már hagyományként egy beat zenekar. Az utóbbi években pedig már lehetőségünk volt a hallgatóságot meghívni egy itt az aulában, kondérban készített gulyáslevesre.
Tudjuk, hogy az intézetünkben fekvő embereknek súlyos testi és lelki problémái vannak, de az ilyen összejövetelek segítségével néhány órára elfelejtik azokat, és felszabadultan élvezhetik a műsort – a hallgatóság az Operettszínház művészeivel együtt énekelte az ismert slágereket.
Mint ismeretes, az esemény előtti napon olyan időjárási viszonyok alakultak ki, hogy több napig igen nehezen volt megközelíthető az intézet. Külön válságstáb alakult az ellátás megszervezésére, amelyen felmerült, hogy el kellene halasztani a Mikulás Ünnepséget. Ezen előzmény után több mint 30 volt betegünk jött el.
Ez talán azt is jelzi, hogy jó szívvel emlékeznek az itt töltött időre, a kapott ellátásra, s még évekkel később is kötődnek hozzánk. Ez pedig számunkra igen nagy öröm és lelki megnyugvás, valódi erőt ad az időnkénti elfáradásunk kompenzálására. Mert az igen súlyos fogyatékossággal küzdő embereket ellátó személyzetnek is kell megerősítés.
Külön meg kell említenünk Földes István nevét, aki a kezdetektől segített minket abban, hogy minden évben megrendezhettük tavasszal a Novoszel naphoz kapcsolódó betegtalálkozókat és a decemberi Mikulás Ünnepségeket.


<

>