Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén

Osztrák kórházi menedzserek látogatása az OORI-ban

A magyar és az osztrák kórházigazgatók között hagyományosan igen jó szakmai és emberi kollegiális kapcsolat működik már évtizedek óta. Intézetünk több munkatársa, vezetője szerzett tapasztalatot traumatológiából, rehabilitációból Bécsben az AUVA (Balesetbiztosító) intézményeiben. Ari Lajos ny. igazgató úrnak a 80-as években lehetősége volt Ausztriában kórház managementet tanulni. A jó kapcsolatok eredményeként kölcsönösek a tanulmányutak, látogatások a rendszerváltás után is.

A bécsi kórházigazgatók egyesülete szeptember 11.-24. között tett látogatást budapesti és vidéki kórházban, egy járóbeteg magán intézményben és intézetünkben. Ez a tanulmányút  megismétlése egy 10 évvel ezelőtti látogatásnak. A fényképeken látszik, hogy néhányan már nem először vendégei az OORI-nak. Elismeréssel nyilatkoztak az építészeti megoldásokról, az épület és a táj harmoniájáról. Alapos ismertetést kaptak az építésről, finanszírozásról, működtetésről, és a gondokról is.

Dr Dénes Zoltán igazgató úr nem csak a szakmai munkát mutatta be igen alaposan, hanem felvázolta az orvosi rehabilitáció szakmai struktúráját, a szakemberek képzési rendszerét, valamint  a jövőképet is. Mély benyomást tett a bécsi kollégákra a látott szakmai munka a Kóma részlegen, a Paraplégia osztályon, a Korai rehabilitációs részlegen, az uszodában és a tornateremben. A látogatást az ebédlő teraszán fejezték be ahonnan gyönyörködhettek a tájban és elismeréssel bólintottak a tekintélyes napelem “farm” láttán. Ezúton is köszönjük mindazok közreműködését akik lehetővé tették a látogatást.<

>