Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén

Parkinson Iskola: „Mese a gyógyításban”         

Ismét eltelt egy év...

Dr. Takáts Annamária főorvosnő (Neurológiai Klinika) és Dr. Nagy Helga szervezésében évente megrendezésre kerülő „Parkinson Iskola - beteg és hozzátartozó edukációs program” egyik foglalkozását ismét intézetünkben tartottuk.

A rendezvényen 22 Parkinson-kóros beteg és hozzátartozó vett részt.

Ezúttal a foglalkozás tematikája a mese szerepe a gyógyításban volt.

 

Dr. Masát Orsolya a táncterápia segítségével Lázár Ervin:Szegény Dzsoni és Árnika című meséjéből a 12 testvér történetét elevenítette meg táncos betétekkel, a mese, a tánc, a zene és a ritmus jótékony hatásaival ismertetve meg őket.

Betáncoltunk a mese helyszínéül szolgáló terembe, majd átéreztük milyen nehéz fát vágni, milyen félelmetes eltévedni az erdőben és végül egy körtánc keretében megtapasztalhattuk milyen örömet adhat az összefogás és mások segítése.

 

Őrley Zita logopédus és Wagner Anna neuropszichológus pedig drámapedagógiai módszerekkel egy igazi kincskeresésen vezette végig őket. A Kincskereső játék során a Parkinson Iskola tagjai 5-6 fős csapatokban, interaktív, játékos feladványok megfejtésének nyomában járták be az OORI kertjét. A séta állomásain memóriát, figyelmet, gondolkodást megmozgató feladatok várták a résztvevőket, de szükség volt a csapatmunkára is.

Az idő kegyes volt velünk, napsütésben folyt a játék. A csapatok ügyesen vették az akadályokat, mindenki megtalálta az elrejtett kincsesládát, benne a titkos üzenetekkel. 

 

A Kincskereső játékot Őrley Zita logopédus és Wagner Anna neuropszichológus dolgozta ki, a kincseket dr. Nagy Helga és serény csapata készítette. A szervezésben és az előkészületekben dr. Tarjányi Szilvia és dr. Gombos Zsófia is sokat segített.<

>