Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Szeptikus Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

Helye: Főépület, A. szárny, 1. em.
Ágyszám: 40
Osztályvezető főorvos: Dr. Farkas Péter
E-mail:pfarkas@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló: Szeehofner Mariann
Telefon:
Osztályvezető főorvos: (+36 1) 391-1938
Osztályiroda: (+36 1) 391-1940
Nővérpult: (+36 1) 391-1939

Orvosok

Adminisztrátorok

Pszichológusok

Szociális munkás

Dietetikus:

Gyógytornászok

Ápolók

Betegellátási feladatok és szolgáltatások

Az osztály olyan csont-ízületi fertőzések konzervatív és műtéti kezelésével foglalkozik, amelyekben az infekció következtében, vagy attól függetlenül többszörös károsodások alakulnak ki, és olyan fogyatékosság jön létre, amely a betegek önellátó képességét, a mindennapi élettevékenységét akadályozza. Emellett az osztály a rehabilitációs ellátás közben kialakult, és a rehabilitációt nehezítő vagy akadályozó csont-ízületi infekciók kezelését is végzi. Az osteomyelitis és csont-ízületi tuberkulózis mellett a nagyízületi endoprotetika szeptikus szövődményeinek, a traumatológiai ellátást követő infekcióknak, valamint a diabeteszes fertőzött lábszövődményeknek az eseteit is ellátja. Szeptikus rehabilitációs ellátásra csak stabil, terhelhető, rehabilitációra alkalmas állapotú betegek kerülhetnek.

Az osztály működése során a szükséges műtéti beavatkozásokat és az azt követő rehabilitációt összehangoltan végzi. Ezt a tevékenységet multi-professzionális team munkában orvosok, gyógytornászok, ápolók, sebkezelők, pszichológus, szociális munkás, ergoterapeuta valamint ortopéd műszerész szakemberek részvételével folytatja. A csont-ízületi infekció akut klinikai jeleinek megszűnését követően, a rehabilitációs program részeként az Intézet központi szolgáltatásait (hidroterápia, fizikoterápia, ergoterápia és sportterápia) is gyakran igénybe veszi.

Az osztály dolgozói a gyógyító munka mellett jelentős feladatot vállalnak az intézet oktatási munkájában is. A graduális és postgraduális orvosképzés mellett a gyógytornászok, egészségügyi szakdolgozók oktatása és képzése is helyet kap az osztály tevékenységében. Tapasztalatainkat rendszeresen publikáljuk, valamint a hazai és a nemzetközi szakmai munkában és közéletben is részt veszünk.

A rehabilitáció befejezésének feltétele:
A csontfolyamatok helyreállása és a klinikai panaszok lényeges visszafejlődése, valamint a közlekedőképesség helyreállítása.

A betegfelvétel az Osztályra:
Előzetes ambuláns vizsgálatot követően, illetve Budapest területén helyszíni vagy telefon konzíliumot követően beutalóval, előjegyzés alapján történik.
Az ambuláns vizsgálat a Főépület földszinti Ambulancián, szerdán 10ºº-14ºº között zajlik,
pénteken megbeszélés szerint, előjegyzés alapján.

 <

>