Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén

MEgvalósult Az országos orvosi rehabilitációs intézet NŐVÉRSZÁLLÓJának energetikai korszerűsítése

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet nővérszállója az épületenergetikai felújítás eredményeként megújult, energiahasznosítási szempontból a kor követelményeinek megfelelő állapotba került. A projekt megvalósulásával az épület működtetési költségei számottevően csökkennek, az épület energiafelhasználását a jövőben részben napenergia fedezi.

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozói szálláshelyének épülete energetikailag rossz állapotban volt, besorolása "HH" kategóriába esett. A KEHOP-5.2.10-16-2016-00010 azonosító számú projekt során végrehajtott munkálatoknak köszönhetően az épület öt kategóriával jobb, "CC" energetikai osztályba került.

Az energetikai tulajdonságok javítása érdekében hőszigetelés került az épület homlokzatára és a padlásfödémre, a régi nyílászárókat korszerűekre cserélték.

A megújuló energia hasznosítása érdekében a magastetőre napkollektorok kerültek, amelyek az épület használati melegvíz-ellátását segítik.

A korábbi, korszerűtlen kazán helyett mostantól a nővérszálló épülete az Intézet központi kazánjáról távhővezetéken keresztül kapja a fűtést. Az épületben a fűtőtesteket új, korszerű hőszabályzó szelepekkel látták el az energiahatékonyság és a telepített napkollektorok hatásfokának maximális kihasználása érdekében. A beruházás fő elemeit a melegvíz cirkulációs hálózata és a korszerű szellőztető rendszer egészítik ki.

A fejlesztéssel az épület energiaigénye - egyúttal az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása - jelentősen csökken.

A 103,12 millió Ft összköltségvetésű projekt 84,97 millió Ft Európai Uniós támogatás segítségével valósult meg.

 <

>