Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Amputációs és Szeptikus Sebészeti Osztály

Helye: C épület I. emelet
Ágyszám: 20
Osztályvezető főorvos: Dr. Rembeczki László Tamás
E-mail: ooriamp@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló: Farkas-Kocsis Zita
E-mail: z.farkas@rehabint.hu
Osztályos adminisztrátor: Pék Tamás
E-mail: t.pek@rehabint.hu
Telefon:

Orvosok:

Terapeuták:

Dietetikus:

Ápolók:

Betegellátási feladatok és szolgáltatások
Az Osztály az ország első és ez idáig egyetlen amputációk végzésére specializálódott sebészete. Betegeik döntően érszűkület következtében kialakult szövetelhalás miatt kerülnek alsó vagy felső végtagi amputációra. Kisebb részben ellátnak balesetes amputáltakat, vagy daganatos megbetegedés,  illetve veleszületett végtaghiányok és deformitások következtében amputációra vagy csonkkorrekcióra szorulókat.  Mindezek mellett az Osztály vállalja a diabeteszes betegek lábproblémáinak sebészi ellátását, valamint ellátja egyéb mozgásszervi rehabilitációra szoruló (pl.: gerincvelősérült) betegek aktuálisan felmerülő szeptikus sebészeti ellátási igényeit. A megfelelő amputációs megoldás kiválasztása minden esetben a műtét utáni legeredményesebb rehabilitáció lehetőségének szem előtt tartásával, személyre szabottan történik.

A rehabilitáció alapfeltétele az amputált személy rehabilitációra való alkalmassága és megfelelő együttműködő képessége. Az Osztály rehabilitációs tevékenysége során évek hosszú sora alatt kifejlesztett és bevált ellátási protokollokat alkalmaz. Tapasztalataik alapján megállapítható, hogy az amputált személy/beteg rehabilitációját nagymértékben befolyásolja az alapbetegsége (amely miatt történt az amputáció), a meglévő kísérő- és társbetegségek, az amputáció kiterjedése és foka. Távozó betegeik jelentős része művégtaggal közlekedőképes, de előfordul, hogy a közlekedőképesség csak kerekesszékkel állítható helyre.
Az Osztály munkáját, valamint a betegek ellátását segíti az Intézet egyedülálló, komplex fizio-, hidro-, ergo- és sportterápiás szakszemélyzete, akik sokszor sikeresen rehabilitálják akár a teljes végtagjaikat elvesztő pácienseket is.
Az Osztályon történik a társosztályok betegeinek műtéti ellátása is.

Betegfelvétel
Az Osztály ellátási területe országos. Betegeik az Osztályos ambulancián történő vizsgálat, kivételes esetben Budapest területén, az átadó osztályon történő előzetes helyszíni konzílium alapján, illetve az ország egész területéről telefon megbeszélést követően kerülhetnek felvételre.
Ambuláns rendelés
Az ambuláns vizsgálat az osztály ambulanciáján történik.
A rendelés ideje:
Amputációs Sebészet
csütörtök 9:00-12:00 óra 

keddi rendelés: előzetes időpont-egyeztetést követően az elbocsátott betegek kontroll-vizsgálata (9-12 óra)
csütörtöki rendelés: előzetes időpont-egyeztetést követően 9:00-12:00 között történik<

>