Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén

Amputált Betegek Rehabilitációs Osztálya

Helye: J épület

Ágyszám: 40

Osztályvezető főorvos: Dr. Boldis Márta ortopéd és rehabilitációs szakorvos

e-mail: m.boldis@rehabint.hu

Osztályos vezető ápoló: Zátonyi Ildikó

e-mail: i.zatonyi@rehabint.hu

Telefon:

Orvosok:

Terapeuták:

Szociális munkás:

Pszichológusok:

Dietetikus:

Ápolók:

Osztályos adminisztrátor:

Az Amputált Betegek Rehabilitációs Osztálya 40 ággyal működik az Országos Orvosi Intézet területén található „J” pavilonban.

Az amputáció nagyrészt az ér- és a cukorbetegség súlyos szövődménye, kisebb részt baleset, daganatos megbetegedés, fejlődési rendellenesség következménye lehet. A népbetegségek nyomán egyre növekvő számban speciális ellátási igényként jelentkezik.

Az osztály hátteret biztosít az Intézetünkben működő Amputációs Sebészeti Osztálynak a rehabilitációs ellátás során, de közvetlenül is vesz át amputált betegeket más kórházakból is, valamint kisebb számban nagyízületi protézisműtéten átesett betegek rehabilitációját végzi.

Tevékenységi köre a műtét utáni fokozatos mobilizálás, diabeteszes betegek lábproblémáinak konzervatív kezelése, sebkezelés, folyamatos kontroll melletti protetizálás, vasoaktív infúziós kezelés és kondíciójavítás.

A terhelhetőség függvényében, az osztályos ellátás mellett a betegeknek lehetőségük nyílik egyéni és csoportos tornára, ergoterápiás kezelésekre, fizioterápiára, hidroterápiára és klinikai sportterápiára is.

A súlyos, krónikus betegségben szenvedők lelki gondozása is fontos része a rehabilitációnak, valamint szociális munkás is foglalkozik betegeinkkel.

Osztályos betegfelvétel előzetes ambuláns vizsgálatot vagy telefonos konzíliumot követően, beutalóval, előjegyzés alapján történik.

Ambuláns vizsgálat kedd és csütörtök délelőtt 8-11 óra között, előjegyzés alapján

 <

>