Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén

 

Elhunyt dr. Riskó Tibor

2017. február 5-én rövid szenvedés után elhunyt Riskó Tibor, az iskolateremtő kiváló orvos, a tüdő-, majd gerincgyógyászat kiemelkedő személyisége, a magyar egészségügy kimagasló alakja.

Képzettségeit illetően dr. Riskó Tibor tüdőgyógyász, ortopédsebész, rehabilitációs szakorvos volt.

Pályafutása során a kakasszéki Gyógyintézet, majd az egykori Fodor József TBC Gyógyintézet fiatal vezetőjeként megszervezte az extrapulmonális TBC-s betegek komplex, országos ellátását. 

Pályája következő szakaszában ortopédiai osztályt szervezett, és vezetett az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben.

Évekig ellátta az Országos Ortopédiai Intézet igazgatóhelyettesi feladatait, majd az Orvostovábbképző Egyetem tanszékvezető egyetemi tanáraként is tevékenykedett.

Szakmai pályáját az ORFI ortopédiai osztályának vezetőjeként fejezte be. Nyugdíjba vonulása után a professzor emeritusok közé tartozott.

Korszerűsítette, ujjászervezte, irányította az Egészségügyi Főiskola Gyógytornászképző Szakát.

A hazai és nemzetközi medikus és szakorvos oktatásban való fáradhatatlan részvétel, ortopédiai tankönyv, számos könyvfejezet és 205 tudományos közlemény, kandidátusi és akadémiai doktori fokozatok minősítik tudományos és oktató pályáját.

A gyászoló család

 <

>