Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Központi Ergoterápia

Helye: Főépület, D szárny
Vezető: Dr. Mogánné Tölgyesy Szilvia
e-mail: sz.tolgyesy@rehabint.hu
Telefon: (+36 1)391-1918
Fax: (+36 1)200-2642

Terapeuták:
Havasi Viktória ergoterapeuta
Kovács Nikolett ergoterapeuta
Nusser Zoltán ergoterapeuta
Sipos Hédi ergoterapeuta
Szabó Julianna ergoterapeuta
Dr. Vámos Tibor PhD. ergoterapeuta
Veress Mónika ergoterapeuta

Az Ergoterápia részleg orvosi indikáció alapján nyújt szolgáltatást a betegellátó osztályok által javasoltak számára.

Az ergoterápia elsődleges célja a mozgásszervi rehabilitáción belül a különböző tevékenységek kipróbálása, s ha kell azok újra tanulása. Ezek a tevékenységek kapcsolódnak az önellátáshoz, a munkajellegű és az ún. rekreációs, szabadidős aktivitásokhoz. A terápia lehetőséget biztosít a tevékenységek elvégzéséhez szükséges segítő megoldások és eszközök használatának begyakorlásához.

Az akadálymentes otthoni környezet kialakításában az Ergoterápián berendezett mintalakás nyújt fontos ismereteket, mutat hasznos ötleteket.

A célzott tevékenységek mind függetlenebb kivitelezése érdekében, gyakorlóeszközök segítségével a felső végtagi funkciók és a kognitív funkciók fejlesztése is feladatunk.

A Ergoterápián rendszeresen szervezünk különböző találkozókat és programokat, amelyek kapcsolódnak az érintett emberek mindennapi életéhez. Ennek érdekében információt nyújtunk például a segítő kutyáról, a távmunka, a parasportok lehetőségeiről, az egészséges életmódról, a rehabilitáció utáni életutakról, stb. Ergoterapeutáink felvállalták az OORI GALÉRIA kiállításainak rendezését, ahol elsősorban az érintett emberek alkotásainak kiállítására kerül sor.

     

<

>