Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Központi Ergoterápia

Helye: Főépület, C szárny -1 emelet
Vezető: Dr. Mogánné Tölgyesy Szilvia
e-mail: sz.tolgyesy@rehabint.hu
Telefon: (+36 1)391-1918
Fax: (+36 1)200-2642

Terapeuták:
Mészáros Edit ergoterapeuta
Molnár Tibor ergoterapeuta
Nagy-Szilassy Dóra ergoterapeuta
Nusser Zoltán ergoterapeuta
Szabó Julianna ergoterapeuta
Vámos Tibor ergoterapeuta

Az Ergoterápia részleg orvosi indikáció alapján nyújt szolgáltatást a betegellátó osztályok által javasoltak számára.

Az ergoterápia elsődleges célja a mozgásszervi rehabilitáción belül a különböző tevékenységek kipróbálása, s ha kell azok újra tanulása. Ezek a tevékenységek kapcsolódnak az önellátáshoz, a munkajellegű és az ún. rekreációs, szabadidős aktivitásokhoz. A terápia lehetőséget biztosít a tevékenységek elvégzéséhez szükséges segítő megoldások és eszközök használatának begyakorlásához.

Az akadálymentes otthoni környezet kialakításában az Ergoterápián berendezett mintalakás nyújt fontos ismereteket, mutat hasznos ötleteket.

A célzott tevékenységek mind függetlenebb kivitelezése érdekében, gyakorlóeszközök segítségével a felső végtagi funkciók és a kognitív funkciók fejlesztése is feladatunk.

A Ergoterápián rendszeresen szervezünk különböző találkozókat és programokat, amelyek kapcsolódnak az érintett emberek mindennapi életéhez. Ennek érdekében információt nyújtunk például a segítő kutyáról, a távmunka, a parasportok lehetőségeiről, az egészséges életmódról, a rehabilitáció utáni életutakról, stb. Ergoterapeutáink felvállalták az OORI GALÉRIA kiállításainak rendezését, ahol elsősorban az érintett emberek alkotásainak kiállítására kerül sor.

     

<

>