Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztálya

Helye: B épület földszint
Ágyszám: 40
Osztályvezető főorvos: Dr. Cserháti Péter PhD.
E-mail: p.cserhati@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló: Pap Mónika
E-mail: m.pap@rehabint.hu

Telefon:

 Orvosok:


Terapeuták:


Dietetikus:

Pszichológus:

Ergoterapeuták:

Masszőr:

Szociális munkatárs:
        Papp Lászlóné

Adminisztrátor:
       Kiss Krisztina

Ápolók:

Betegellátási feladatok és szolgáltatások:
Az Osztály működésének célja a gerincvelősérültek önellátásának a lehető legmagasabb szintig történő fejlesztése és annak fenntartása. Feladata továbbá a friss gerincvelői sérültek korai komplex elsődleges rehabilitációja, a gerincvelősérült életmód megtanítása, a gerincvelő-sérüléssel könnyen együtt járó szövődmények megelőzése, az életminőség javítása, valamint a régebben sérültek megelőzést célzó kontrollja, az esetlegesen kialakuló szövődményeinek megoldása és gyógyító célú gondozása.

Az Osztály feladatai ellátásához a következő szolgáltatásokat nyújtja: konzervatív és szükség esetén operatív kezelés; napi élettevékenység tanítása és gyakoroltatása; gyógytorna; kerekesszék használatának elsajátíttatása; járástanítás, amikor lehetséges; a funkciójavítást célzó fizioterápiás eljárások, valamint munka-, pszicho- és sportterápia.

A komplex ellátás teammunka keretében az alábbi területekre terjed ki: inkontinencia, neuro-urológia, szeptikus sebészet, ortopédia, segédeszközzel történő ellátás, speciális plasztikai sebészet (felfekvés), felső végtag funkciójavítás konzervatív és/vagy operatív módon, szexuális problémák kezelése, fogyatékosok sportja, társas események szervezése (gerincvelősérültek klubja). Fontos eszköz a család bevonása a beteg rehabilitációjába.

A rehabilitációt akkor tekintik befejezettnek, ha a beteg a mozgásában és a napi életvitelében további jelentős fejlődés belátható időn belül már nem várható, és a beteg családja felkészült az otthonában történő fogadására.

Betegfelvétel
Az Osztály ellátási területe országos, melyet személyes vizsgálat (konzílium más kórházban vagy ambuláns rendelésen történő megjelenés), vagy a kezelőorvossal történt telefonos megbeszélés előz meg (a betegellátás sorrendjének meghatározását szakmai igények és az Osztály lehetőségei befolyásolják).

Ambuláns rendelés:
Az ambuláns vizsgálat az Osztályon történik szerdai napon 9:00-12:00 között (probléma esetén, előzetes megbeszélés alapján más időpontban is), ahol a felvétel előtti, valamint a visszarendelt betegek ellenőrző vizsgálata, illetve a régi betegek segédeszköz ellátása történik. A vizsgálathoz szakorvosi beutaló szükséges.

 

 <

>