Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Stroke utáni Rehabilitációs Osztály és Kiemelt Részleg

Helye: Főépület, B szárny, 2. emelet
Ágyszám: 40                  
Osztályvezető főorvos: Dr. Fazekas Gábor Ph.D.
E-mail cím: g.fazekas@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló: Hanzi László
E- mail cím: l.hanzi@rehabint.hu
Osztályos adminisztrátor: Jerzsabek Marianna Éva
E-mail cím: e.jerzsabek@rehabint.hu

Telefon:

Orvosok:

Mozgásterapeuták

Dietetikus:

Pszichológus:

Logopédusok:

Zeneterapeuta

Ápolók:


Betegellátási feladatok és szolgáltatások:

Az Osztály olyan stroke-ot vagy más heveny, nem baleseti eredetű agykárosodást (műtét, daganat, tályog, oxigénhiányos károsodás) elszenvedett féloldali bénultak számára biztosítja a rehabilitációs programban való részvételt, akik az akut ellátás után globálisan (járóképesség, önellátás) sérültek és a szükséges mértékig fizikailag terhelhető és szellemileg igénybevehető állapotban vannak. Az adott heveny agykárosodás (leggyakrabban stroke) utáni első rehabilitációs programot követően a későbbiekben különböző okok miatt újabb rehabilitációs ellátásba is bevonhatók a betegek.

A rehabilitációs program során az alábbi szolgáltatásokat nyújtja az Osztály (részben az Intézet központi szolgáltatásainak keretében): ápolás, orvosi ellátás, gyógyszerelés, gyógytorna, logopédiai, pszichológiai, ergo-, ritmus és zeneterápiás foglalkozások, gyógyászati segédeszköz ellátás, szociális ügyintézés ill. amennyiben a beteg alkalmas rá hydroterápia, sportterápia, fejlett technológián alapuló (például robotos) terápia.

Betegeiket akkor bocsátják el, ha a rehabilitációs tervben kitűzött célokat elérték, vagy ha bebizonyosodik, hogy a kitűzött célok nem érhetők el (legalábbis a betegség adott szakaszában a szokásos időkeretben).

A betegfelvétel egyrészt kórházi osztályokról, másrészt a beteg otthonából előzetes rehabilitációs konzíliumot követően, előjegyzés alapján történik. Kórházban fekvő beteg esetén kérjük, hogy a KEZELŐORVOS vegye fel velünk a kapcsolatot. Ha már otthonában van a beteg, orvosi beutalóval az ambulanciánkra kell eljuttatni a beteget vizsgálatra, egyeztetett időpontban. Ilyenkor is hasznos, ha a beteg háziorvosa vagy más kezelőorvosa konzultál velünk telefonon.

Az ambuláns ellátás a földszinti rendelők egyikében történik: csütörtöki napokon délelőtt, előzetes időpont egyeztetés alapján. Az ambulanciára érkező betegnek a földszinti információs pultnál kell jelentkeznie, beutaló szükséges. Időpont hétfőn és szerdán 9 és 12 óra között kérhető a 06 1 3911948-as számon.<

>