Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Hemiplégia Rehabilitációs Osztály

Helye: Főépület, B szárny, 2. emelet
Ágyszám: 40                  
Osztályvezető főorvos: Dr. Fazekas Gábor Ph.D. orvos
E-mail cím: g.fazekas@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló: Kovács Lászlóné
E- mail cím: l.kovacs@rehabint.hu
Osztályos adminisztrátor: Schneider Hajnalka
E-mail cím: h.schneider@rehabint.hu

Telefon:

Orvosok:

Mozgásterapeuták

Pszichológus:

Logopédusok:

Zeneterapeuta

Ápolók:


Betegellátási feladatok és szolgáltatások:

Az Osztály olyan stroke-ot vagy más heveny, nem baleseti eredetű agykárosodást (műtét, daganat, tályog, oxigénhiányos károsodás) elszenvedett féloldali bénultak számára biztosítja a rehabilitációs programban való részvételt, akik az akut ellátás után globálisan (járóképesség, önellátás) sérültek és a szükséges mértékig fizikailag terhelhető és szellemileg igénybevehető állapotban vannak. Az adott heveny agykárosodás (leggyakrabban stroke) utáni első rehabilitációs programot követően a későbbiekben különböző okok miatt újabb rehabilitációs ellátásba is bevonhatók a betegek.

A rehabilitációs program során az alábbi szolgáltatásokat nyújtja az Osztály: ápolás, orvosi ellátás, gyógyszerelés, gyógytorna, logopédiai, pszichológiai, ergo- és zeneterápiás foglalkozások, gyógyászati segédeszköz ellátás, szociális ügyintézés.

Betegeiket akkor bocsátják el, ha a rehabilitációs tervben kitűzött célokat elérték, vagy ha bebizonyosodik, hogy a kitűzött célok nem érhetők el (legalábbis a betegség adott szakaszában a szokásos időkeretben).

A betegfelvétel egyrészt kórházi osztályokról, másrészt a beteg otthonából előzetes rehabilitációs konzíliumot követően, előjegyzés alapján történik.

Az ambuláns ellátás az Osztályon történik: keddi napon 10:00-tól előzetes időpont-egyeztetést követően az elbocsájtott betegek kontrollvizsgálata, csütörtöki napon 10:00-12:00 között előzetes időpont-egyeztetés nélkül az Osztályra bekerülni kívánó betegek számára történik a rehabilitációs konzílium.<

>