Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Agysérültek Rehabilitációs Osztálya

Helye: Főépület, A szárny, 2. emelet
Ágyszám: 40
Osztályvezető főorvos: Dr. Dénes Zoltán PhD
E-mail: z.denes@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló: Kovács Rita
E-mail: ri.kovacs@rehabint.hu
Osztályos adminisztrátor: Szajkó Enikő
E-mail: e.szajko@rehabint.hu


Telefon:


Orvosok:

 

Neuropszichológus:

Dietetikus:

Logopédus

Zeneterapeuta:

Fejlesztő terapeuta:

Mozgásterapeuták:

Ápolók:

 

Betegellátási feladatok és szolgáltatások
Az Osztály fő feladata a baleset következtében agysérülést szenvedett betegek orvosi rehabilitációja. Az agykárosodás következtében kialakult átmeneti vagy végleges funkciózavarok (féloldali bénulás, mozgás- vagy járászavar, nyelési-, táplálkozási-, kommunikációs-, kontinencia- és pszichés problémák) kezelését végzik teammunka keretében.
Az Osztály a baleset következtében sérültek korai rehabilitációján kívül egyéb agykárosodást szenvedett, stroke vagy más neurológiai eredetű rehabilitációt igénylő, károsodott beteget is felvesz (pl.: agyműtét utáni állapot, oxigénhiányos agykárosodás, sclerosis multiplex, neuropathia, Guillain-Barre szindróma).
A szakemberek (orvosok, ápolók, pszichológusok, gyógytornászok, konduktív és gyógypedagógusok, zeneterapeuta, ergoterapeuta, sportterapeuta, szociális munkás) a családtagok bevonásával a károsodott személy önellátásának helyreállítására, a korábbi vagy azt megközelítő társadalmi szerep betöltésének előkészítésére törekednek, melyhez munkájuk során igénybe veszik az Intézet központi szolgáltatásait is. 
Fontos feladatuknak tekintik a különböző szakemberek oktatását, valamint a saját dolgozóinak rendszeres továbbképzését is. Tudományos tevékenységükről a hazai és a külföldi kongresszusokon rendszeresen beszámolnak.
Az Osztály minőségügyi tevékenységét az Európai Szakorvos Szövetség (UEMS) elismerte, 2006 novemberétől akkreditációval is rendelkezik.

 

Betegfelvétel
Az Osztály az ország egész területéről (Budapestről személyes konzíliumot, vidékről telefon megbeszélést követően) fogadja a betegeket. A betegfelvétel beutaló alapján, előjegyzés szerint történik. A felvételi kritériumok az osztály betegfelvételi rendjében szabályozottak.

Ambuláns rendelés
Az ambuláns vizsgálat az osztályon történik.
A rendelés ideje:
csütörtök 8-13 óra
csütörtök 8-13 óra (pszichológia, logopédia, gyógytorna)

<

>