Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Nappali Kórház

Helye: N pavilon
Fekvőhely:
20
Osztályvezető főorvos:
Dr. Szögi Beáta
E-mail:
b.szogi@rehabint.hu
Osztályos vezető ápoló:
Szabó Rita
E-mail: r.szabo@rehabint.hu

Osztályos adminisztrátor: Baranyai József Csabáné
E-mail: n.baranyai@rehabint.hu

Telefon:

Orvosok:

Terapeuták:

Pszichológus:

Ápolók:

Betegellátási feladatok és szolgáltatások: a Nappali Kórház a hét valamennyi munkanapján 7:00-14:00 között olyan mozgásszervi megbetegedésben szenvedők rehabilitációját végzi, akiknél a funkciókárosodás mértéke az Osztály naponkénti megközelítését lehetővé teszi.

A nappali kórházi ellátás a kórházi keretek között végzett betegellátás része, ami komplex orvosi rehabilitációs szolgáltatások igénybevételére ad lehetőséget a betegek számára.

Az Osztályon történő ellátás célja a különböző komplex, mechano-fizioterápiás kezelések segítségével a fennálló mozgásszervi panaszok csökkentése mellett, a fizikai terhelés fokozatos emelésével a lehetséges mozgáskészség, önellátás és lelki egyensúly elérésével, életmódtanácsok átadásával, aktivitásra sarkalló betegvezetéssel a rehabilitálandó embert a mindennapi élet funkcióira újra alkalmassá tenni vagy abban megtartani.

A komplex kezelés átlag három hetes időtartamban zajlik.
Nappali kórházi ellátásban azon betegek részesülhetnek, akiknél:


A betegfelvétel:

A kezelést családorvos, reumatológus, neurológus, ortopéd szakorvos, valamint Intézetünk fekvőbeteg osztályainak orvosai kezdeményezésére, a rehabilitálhatóság megítélésére szolgáló előzetes ambuláns vizsgálatot követően, előre tervezett időpontban (előjegyzés) végzik.

Az ambuláns ellátás - előzetesen egyeztetett időpontban - keddi és csütörtöki nap délelőtt történik. A betegek szakvizsgálata, rehabilitációra, komplex kezelésre való alkalmasságának felmérése és előjegyzése az Osztályon történik.
<

>