Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Pályázatok


Akadálymentes verzió
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Központi Radiológiai Osztály – Röntgen és Ultrahang-Diagnosztika

Helye: Főépület Földszint
Telefon: (06 1) 391–1900/1422

Osztályvezető főorvos: Dr. Nagy Judit radiológus szakorvos
E–mail: j.nagy@omint.hu

Orvos:
Dr. Lukács Imre radiológus szakorvos-részállásban szerdai napokon

Vezető röntgen szakasszisztens:
Rontó Beatrix

Röntgen szakasszisztens:
-
Segédápoló:
Petri Albert


A Radiológiai Osztály az OORI mozgássérült betegeihez adaptált, az ország egyik legkorszerűbb speciális röntgendiagnosztikai készülékekkel felszerelt, teljesen digitalizált módon üzemelő diagnosztikai egysége. A Radiológiai Osztály főként olyan személyek, betegek részére végez képalkotó diagnosztikai (röntgen és ultrahang) vizsgálatokat, akiket elsősorban mozgásszervi betegség, bármi okból kialakuló fogyatékosság vagy rokkantság jellemez. Gyakran van szükség a betegek vizsgálataira pl. stroke után, központi idegrendszeri műtéteket követően, illetve mozgásszervi műtétek utáni, posztoperatív állapotok esetében, stb. Az előzők szerint az OORI osztályos és ambuláns pacienseinek végez radiológiai diagnosztikai vizsgálatokat. Mind az osztályos, mind pedig az ambuláns betegek fogadása a Radiológiai Osztályon előjegyzés alapján történik. Intézeten kívüli ambuláns betegeknek sürgősségi vizsgálatot (pl. baleset után) nem végzünk.

Intézetünk rehabilitációs szakterületeinek profiljához alkalmazkodva az osztály fő feladata a mozgásszervi, ortopédiai, reumatológiai betegségek diagnosztizálása, a korunkban gyakori közúti és egyéb balesetek utáni állapotok felmérése, a gyógyulási folyamatok nyomon követése, illetve az esetleges beültetett traumatológiai fémanyagok helyzetének megítélése, gyulladásos csont-, ízületi folyamatok megállapítása, azok műtét utáni kontrollálása, valamint központi idegrendszeri károsodás következtében kialakult mozgásszervi szövődmények megítélése és nyomon követése.

A diagnosztikai munkánk elsősorban a csont-, ízületi betegségek kimutatására specializálódott. E mellett a többi szervrendszer radiológiai és ultrahang vizsgálatait is elvégezzük.

A radiológiai vizsgálatokat az évszázad egyik legkorszerűbb, kevesebb sugárterheléssel járó teljesen digitális röntgenberendezéseivel végezzük el. Az ultrahang is nagy teljesítményű digitális berendezés, mely igen jó felbontásban nyújtja a különféle vizsgálatok magas színvonalát. A radiológiai képek digitálisan számítógépen jelennek meg, melyek radiológiai értékelése után speciális PAX rendszeren továbbításra kerülnek a kezelő orvoshoz.

A röntgen és ultrahang diagnosztikai képalkotó vizsgálatok eredményeit tudományosan feldolgozzuk, továbbképzéseken és oktatásokon felhasználjuk, hazai és külföldi szakmai kapcsolatokat tartunk fenn.

Osztályunk dolgozói a mozgáskorlátozott és mozgásképtelen paciensek diagnosztikai vizsgálatát fokozott figyelemmel, empátiával és segítő készséggel végzik el. E mellett akadálymentes környezetben biztosítjuk a betegek közlekedését, illetve mozgatási szükségleteit.

Az osztály jelenleg egy műszakban dolgozik.

A betegfogadás hétfőtől péntekig 7.30-13.30 óráig van.

 
 


<

>