Adja adója 1 %-át az

Orvosi
Rehabilitációért
Alapítványnaktovább...
Térkép parkoláshoz és dohányzáshoz
az intézet területén
Untitled Document

Központi Röntgen Osztály

Helye: Főépület Földszint
Telefon: (06 1) 391–1900/1242

Osztályvezető főorvos: Dr. Nagy Judit
E–mail: j.nagy@rehabint.hu

Vezető röntgen szakasszisztens:
Varga Lászlóné

Röntgen szakasszisztens:
Pékó Tamás
Rontó Beatrix
Czipó Melinda
Rádi Tímea

Segédápoló:
Havas Endre


A Radiológiai Osztály elsősorban olyan személyek, betegek részére végez képalkotó diagnosztikai (röntgen és ultrahang) vizsgálatokat, akiket elsősorban mozgásszervi betegség, fogyatékosság vagy rokkantság jellemez, illetve mozgásszervi műtétek utáni, posztoperatív állapotok esetében.

Intézetünk osztályos és ambuláns pacienseinek, valamint az intézeten kívüli ambulanciákról, beutalóval érkező betegeknek a diagnosztikai vizsgálatait végezzük el. Az Intézet dolgozóinak a rendszeres tüdőszűrést és megbetegedésük esetén a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat biztosítjuk. Szükség esetén helyszíni röntgenfelvételeket készítünk a műtőben és a kórtermekben.

Intézetünk rehabilitációs szakterületeinek profiljához alkalmazkodva az osztály fő feladata az ortopédiai, reumatológiai betegségek diagnosztizálása, baleset utáni állapotok felmérése, a gyógyulási folyamat nyomon követése, illetve az esetleges beültetett fémanyagok helyzetének megítélése, gyulladásos csont-, ízületi folyamatok megállapítása, azok műtét utáni kontrollálása, valamint idegrendszeri károsodás következtében kialakult szövődmények megítélése és nyomon követése.

A diagnosztikai munkánk elsősorban a csont-, ízületi betegségek kimutatására specializálódott. E mellett a többi szervrendszer radiológiai és ultrahang vizsgálatait is elvégezzük. A mellkasröntgen felvétel és hasi ultrahang vizsgálat része a rutin belgyógyászati alapvizsgálatnak.

A röntgen vizsgálatokat a század legkorszerűbb, kevesebb sugárterheléssel járó digitális röntgenberendezésekkel végezzük. Az ultrahang is nagy teljesítményű digitális berendezés, mely igen jó felbontásban nyújtja a különféle vizsgálatok magas színvonalát. A radiológiai képek digitálisan számítógépen jelennek meg, melyek radiológiai értékelés után továbbításra kerülnek a kezelő orvoshoz.

A röntgen és ultrahang diagnosztikai képalkotó vizsgálatok eredményeit tudományosan feldolgozzuk, hazai és külföldi szakmai kapcsolatokat tartunk fenn.

Osztályunk dolgozói a mozgáskorlátozott és mozgásképtelen paciensek diagnosztikai vizsgálatát fokozott figyelemmel, empátiával és segítő készséggel végzik el. E mellett akadálymentes környezetben biztosítjuk a betegek mozgatási szükségleteit.

Az osztály egy műszakban dolgozik, hétfőtől péntekig 7.30-13.30 óráig van  betegfogadás.

 
  

<

>